Collectie

Foto collectie boeken jeugd

In de bib vind je een uitgebreide (boeken)collectie voor kinderen en jongeren. Voor ieder kind en voor ieder leesniveau is er wel iets te vinden! 

 

Boekentips op maat

Boekentips kinderen

Op zoek naar een goed boek? Bieblo of de Boekenzoeker geven jou boekentips op maat! 

 

 

Snippertassen

Snippertas

Het is niet altijd gemakkelijk om goede prenten- en voorleesboeken te vinden. De bib wil daarbij helpen en leent Snippertassen uit, rugzakjes gevuld met prenten- en voorleesboeken rond een bepaald thema of personage.

Kamishibai

foto kind aan het lezen

Kamishibai maakt deel uit van een eeuwenoude Japanse verteltechniek, waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een vertelkastje te schuiven.

 

Fundels

Leesplezier op een andere manier! Fundels brengt de mooiste AVI-verhalen en prentenboeken tot leven! Eigenlijk zijn zij de super-de-luxe uitvoering van een e-boek voor kinderen.
 

Daisy-boeken

luiserboek

Een Daisy-boek is een gewoon leesboek dat je kan beluisteren. Deze luisterboeken zijn bestemd voor kinderen waarbij lezen moeilijk is of moeilijk wordt of voor wie liever een boek beluistert dan zelf te lezen.

Boekstart

Boekstart

Baby's en boeken? Natuurlijk! Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig!
 

 

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand is een jaarlijkse campagne in Vlaanderen. De organisatie Iedereen Leest vraagt dan aandacht voor het plezier van lezen en voorlezen. Jeugdboekenmaand vindt steeds plaats in de maand maart.

Voorleesweek

Voorlezen

Voorleesweek is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest waarbij het belang van lezen en voorlezen wordt benadrukt. De Voorleesweek vindt plaats in heel Vlaanderen, steeds tijdens de laatste week van november.